Golestan

-

نحوه راه اندازی شبکه های بیسیم

شما می‏توانید برای به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت، فایل‏ها، چاپگرها و امثالهم از یک شبکه‏ ی بی‏سیم استفاده کنید. اگر بخواهید تمام اعضای خانواده ‏تان از یک اتصال اینترنت و یا از تنها چاپگری که در منزل دارید، و یا از فایل‏هایی که روی کامپیوتر شخصی خود دارید، مشترکاً استفاده کنند، می‏توانید یک شبکه‏ ی بی‏ سیم احداث کنید. به این ترتیب می‏توانید حتی هنگامی که پای حوض منزل‏تان نشسته‏ اید، به سیر و سیاحت در اینترنت مشغول شوید. به‏ علاوه نصب‏ چنین شبکه ‏ای از آن چه که فکر می‏کنید، خیلی ساده ‏تر است.

برای راه اندازی هر شبکه‏ ی بی‏سیم، چهار مرحله وجود دارد:

1- تجهیزات بی‏سیم خود را انتخاب کنید.
2-
مسیریابِ بی‏سیم خود را متصل کنید.
3-
مسیریاب بی‏سیم خود را پیکربندی کنید.
4- کامپیوترهای‏تان را به هم متصل کنید.

هر چند سرویس پک٣ی ویندوز ایکس ‏پی برای احداث این
شبکه‏ ی بی‏سیم ضرورت ندارد، اما باعثٍ سهولت کار می‏شود. در عین حال، سرویس پک2 ازشما در برابر هکرها، کرم‏ها، و سایر تهدیدات اینترنتی نیز محافظت می‏کند. پس چه بهتر که قبل از بالازدنِ آستین‏تان، سرویس‏ پک٣ را نصب کنید.

تجهیزات بی‏سیم خود را انتخاب کنید

1- اولین قدم آن است که مطمئن شوید تجهیزات مورد لزوم را در اختیار دارید. در حینِ دیدزدن مغازه ‏ها، ممکن است متوجه شوید که تجهیزات بی‏سیم از سه استاندارد مختلف تبعیت می‏کنند: یعنی استانداردهای 802.11a، 802.11b، و 802.11g. توصیه ‏ی ما به شما این است که طرفِ استاندارد 802.11g را بگیرید، چرا که اولاً یک سرو گردن از دوتای دیگر بالاتر است و ثانیاً با هر دستگاه دیگری تقریباً سازگار است.
به این ترتیب، فهرست خریدتان باید شامل این سه قلم باشد:

· اتصال اینترنت پهن ‏باند

· مسیریاب بی‏سیم

· یک کارت شبکه ‏ی بی‏سیم (یا کامپیوتری که شبکه‏ ی بی‏سیمِ سَرخود داشته باشد)

مسیریاب بی‏سیم یا اکسس پوینت روتر دار


وظیفه‏ ی مسیریاب بی‏سیم آن است که سیگنال‏های وارده از اتصال اینترنت‏تان را به یک سیگنال پهن‏ باندٍ بی‏سیم تبدیل کند، درست شبیه ایستگاه اصلی یک تلفن بی‏سیم. حتماً باید حواس خود را جمع کنید که یک اکسس پوینت روتر دار بخرید، نه یک اکسس پوینت بدون روتر.

کارت شبکه‏ ی بی‏سیم

کارت‏های شبکه ‏ی بی‏سیم، کامپیوتر شما را به مسیریابِ بی‏سیم‏تان متصل می‏کنند. اگر یکی از این کامپیوترهای کتابی جدید داشته باشید، به احتمال زیاد امکانات بی‏سیم از قبل روی آن سوار کرده ‏اند. بنابراین دیگر لزومی ندارد که کارت شبکه ‏ی بی‏سیم تهیه کنید. اما اگر لازم دارید که برای یک کامپیوتر رومیزی، یک کارت شبکه‏ ی بی‏سیم خریداری کنید، یک کارت شبکه‏ ی بی‏سیم مبتنی بر USB یا PCI بخرید. اگر کامپیونر کتابی دارید، یک کارت شبکه ی مبتنی بر USB خریداری نمایید.

در هرحال، به ازای هر کامپیوتر موجود در شبکه ‏تان، باید یک کارت شبکه نیز داشته باشید.
توجه! توجه! برای آن‏که جفت وجور کردنِ
شبکه تان به سادگی انجام شود، کارت شبکه ‏ای بخرید که سازنده ‏اش همان سازنده ‏ی مسیریابِ بی‏سیم‏تان باشد. برای مثال، اگر دیدید قیمت مسیریاب فلان شرکت، مناسب است، کارت شبکه را نیز از همان شرکت بخرید تا مطمئن باشید که زبان هم را می‏فهمند!
برای آن‏که خرید کردن‏تان از این هم راحت‏تر شود، می‏توانید یک کیتِ کامل- که شامل کلیه‏
ی اقلام مورد نیاز برای نصب یک شبکه‏ ی بی‏سیم خانگی هستند- بخرید.


مسیریابِ بی‏سیم خود را متصل کنید

اول از همه، مودم کابلی یا دیجیتالی خود را پیدا کرده و آن را بیرون بکشید تا خاموش شود. سپس، مسیریابِ بی‏سیم خودرا به مودم‏تان متصل نمایید. مودم شما باید مستقیماً به اینترنت وصل باشد. بعداً، وقتی همه را به هم وصل کردید، کامپیوترتان بدون سیم به مسیریاب‏تان متصل خواهد شد، و مسیریاب نیز به نوبه ‏ی خود، سیگنال‏ها را از طریق مودم‏تان به اینترنت ارسال خواهد کرد.
و اکنون، مسیریاب‏تان را به مودم وصل کنید.

اگر در حال حاضر کامپیوترتان مستقیماً به مودم وصل است،
کابل شبکه را از پشتٍ کامپیوتر بیرون آورده و آن را به درگاهی در پشت مسیریاب که برچسب Internet، WAN، و یا LAN خورده است، فروکنید.

اگر در حال حاضر کامپیوتری ندارید که به اینترنت متصل باشد، یکی از دو سر کابل شبکه را (که جزو ضمایمِ مسیریاب‏تان بوده است) به مودم خود وصل کرده، و سر دیگر ان را به درگاهی در پشت مسیریاب بی‏سیم‏تان که برچسبٍ Internet، WAN ، و یا LAN، خورده است، فروکنید.

اگر در حال حاضر، کامپیوترتان را به یک مسیریاب وصل کرده ‏اید، کابل شبکه ‏ای را که در یکی از درگاه‏های واقع در پشت مسیریابِ فعلی‏تان فرورفته است، بیرون کشیده، و این سرِ کابل را به درگاهی در پشت مسیریاب بی‏سیم‏تان که برچسب Internet،WAN،LAN خورده است، فروکنید. سپس، هر کابل شبکه‏ ی دیگری که می‏بینید، بیرون آورده و آن‏ها را به درگاه‏های موجود در پشت مسیریابِ بی‏سیم‏تان فرو نمایید. شما دیگر به مسیریاب فعلی‏تان احتیاج ندارید، زیرا مسیریاب بی‏سیم جدیدتان، جای آن را گرفته است. نگرانِ دل‏آزار شدنِ کهنه‏ ها هم نباشید!

سپس، مودم کابلی یا دیجیتالی خود را وصل کرده و آن را روشن کنید. چند لحظه به آن فرصت بدهید تا به اینترنت متصل شود، و پس از آن، مسیریابِ بی‏سیم‏تان را وصل نموده و روشن کنید. بعد از یک دقیقه، چراغ Internet، WAN، LAN روی مسیریاب بی‏سیم‏تان باید روشن شود، به این معنی که با موفقیت به مودم‏تان وصل شده است.

 

مسیریاب بی‏سیم‏تان را پیکربندی کنید

با استفاده از کابل شبکه ‏ای که جزو ضمایم مسیریابِ بی‏سیم‏تان بوده است، می ‏بایست گاه ‏به‏ گاه کامپیوترتان را به یکی از درگاه‏های آزاد شبکه در پشتِ مسیریاب بی‏سیم‏تان متصل کنید (هر درگاهی که برچسب Internet،WAN ،و یا LAN نداشته باشد). اگر لازم است، کامپیوترتان را روشن کنید. در این حالت، کامپیوتر شما باید به ‏طور خودکار به مسیریاب‏‏تان وصل شود.
سپس، مرورگر اینترنت‏تان را بازکرده و آدرس مربوط به پیکربندی مسیریاب را وارد کنید.
در این‏جا ممکن است از شما یک اسم رمز خواسته شود. آدرس و اسم رمزی که به کار خواهید برد، بسته به نوع مسیریاب شما فرق خواهد کرد، بنابراین باید به دستورالعمل‏های داده شده در دفتر‏چه‏
ی مسیریاب‏تان رجوع کنید.
برای آن‏که بهتر متوجه منظورمان شوید، آدرس‏ها، شناسه‏ی کاربری و اسم رمز چند مسیریابِ موجود در بازار را دراین جدول می‏بینید:



اسم رمز
شناسه‏ ی کاربری
آدرس
مسیریاب
admin
Admin
http://192.168.1.1
3
Com
Admin
Admin
http://192.168.0.1
D-Link

admin
Admin
http://192.168.1.1

Linksys
password

admin
http://192.168.0.1

NetGear


به این ترتیب، مرورگر اینترنت، صفحه ‏ی پیکربندی مسیریاب‏تان را به نمایش در خواهد آورد. بیشتر تنظیمات کارخانه‏ای به راحتی جواب می‏دهند، منتها سه چیز را خودتان باید تنظیم کنید:

1- اسم شبکه‏
ی بی‏سیم‏تان، موسوم به SSID. این اسم، معرّف شبکه ‏ی شماست. شما می‏بایست یک اسم خاص منحصربه فرد که کسی از همسایگان‏تان به کارنبرده باشد، انتخاب کنید.
2- تعیین کردن یک گذرنامه برای محافظت از شبکه ی بی‏سیم‏تان. در مورد بیشتر مسیریاب‏ها، می‏بایست یک جمله‏ی قصار تعیین کنید تا مسیریاب‏تان برای تولید کلیدهای متعدد از آن استفاده کند. یادتان نرود که جمله‏ی قصارتان باید حتماً منحصر به فرد و دراز باشد. (احتیاجی نیست آن را از بَر کنید).
3- تعیین یک اسم رمز سرپرستی، تا کل
شبکه‏ی بی‏سیم‏تان را زیر نظر بگیرید. درست مثل هر اسم رمزی، این اسم رمز نیز نباید کلمه ‏ای باشد که هرکس بتواند در فرهنگ لغات پیدایش کند. یک اسم رمزِ مطمئن، ترکیبی از حروف، اعداد و علایم است. باید مطمئن شوید که می‏توانید این اسم رمز را به خاطر بیاورید، زیرا درصورتی که مجبور باشید یکی از تنظیمات مسیریاب‏تان را تغییر دهید، به آن احتیاج پیدا می‏کنید.
مراحل دقیقی که باید برای پیکر‏
بندی این تنظیمات طی کنید، بسته به نوع مسیریاب‏تان فرق می‏کنند. بعد از تنظیم هر پیکر‏بندی، باید حتماً Save Settings، Apply،و OK را برای ضبط کردن تنظیمات‏تان کلیک کنید.
اکنون، می‏بایست کابل شبکه را از کامپیوترتان قطع کنید.

کامپیوتر های خود را وصل کنید

اگر کامپیوتر‏تان، شبکه‏ ی بی‏سیمِ سَرخود ندارد، کارت شبکه‏ تان را در درگاه USB فرو کنید، و آنتن را در بالای سر کامپیوترتان قرار دهید (درصورتی که کامپیوتر رومیزی داشته باشید)، و یا کارت شبکه را در یکی از شکاف های خالی PCI فرو کنید (درصورتی که کامپیوتر کتابی داشته باشید). خودِ ویندوز ایکس ‏پی، کارتِ جدید را تشخیص داده، و ممکن است از شما بخواهد که سی‏دی مربوط به کارت شبکه را در اختیارش بگذارید.
دستورالعمل‏های داده شده از طریق نمایشگر، شما را درطولِ مرحله‏ی پیکربندی راهنمایی خواهند کرد.
توجه! توجه! مراتبِ زیر درصورتی صدق می‏کنند که سرویس‏پک2ی ویندوز ایکس ‏پی داشته باشید. اگر ویندوز ایکس ‏پی شما هنوز سرویس پک2 را زیارت نکرده است، باید در اسرع وقت آن را تهیه نموده و نصب کنید.
اینک، ویندوز ایکس ‏پی باید شکلکی را در سینی سیستم به نمایش بگذارد مبنی بر این که یک
شبکه‏ ی بی‏سیم پیدا کرده است.

این مراحل را دنبال کنید تا کامپیوترتان به
شبکه‏ ی بی‏سیم مذکور وصل شود.
1- در سینی سیستم- منطقه‏ی واقع در گوشه ‏ی سمت راست پایین نمایشگر- روی شکلک
ٍ شبکه‏ ی بی‏سیم کلیک راست بزنید، وسپس از منوی متعاقبِ آن، گزینه‏ی
View Available Wireless Networks را انتخاب کنید. درصورت برخورد با هر مشکلی، به دفتر‏چه‏ی راهنمای کارت شبکه‏ ی خود رجوع کنید. از این‏که به فروشنده ‏تان زنگ بزنید و از آن‏ها سؤال کنید، هیچ وقت تردید به خود راه ندهید.
2- به این ترتیب، پنجره‏ ی «
اتصال شبکه ‏ی بی‏سیم» باید باز شود و شبکه‏ی بی‏سیم خود را با همان اسمی که قبلاً انتخاب کرده بودید- در بین شبکه‏ های موجود ببینید. اما اگر به هر دلیلی موفق به دیدنِ شبکه ‏ی خود نشدید، در صدر ستون سمت چپ، روی Refresh Network List کلیک کنید. اکنون روی شبکه ‏تان کلیک کرده، و سپس در سینی سیستم (گوشه‏ی تحتانی راست)، روی Connect کلیک کنید.
3- در این وقت ویندوز ایکس ‏پی از شما می‏خواهد که کلید زیر را وارد کنید. کلید رمزگذار همان کلیدی ست که پیش از این در هردو حوزه‏ی و Confirm Network Key وارد کرده بودید. پس از آن روی Connect کلیک کنید.
4- ویندوز ایکس ‏پی مراحل پیشرفت کارش را در حین
اتصال به شبکه‏ ی شما نشان می‏دهد. بعد از متصل‏ شدن‏تان، می‏توانید پنجره ی اتصال شبکه‏ ی بی‏سیم را ببینید. کارتان در این لحظه به اتمام رسید! مبارک است!
توجه! توجه! اگر پنجره‏ی اتصال
شبکه‏ ی بی‏سیم هم‏چنان در حال زورزدن برای پیدا کردنِ آدرس شبکه Network Key باشد، ممکن است در واردکردنِ شاه‏ کلیدٍ رمزگذاری اشتباه کرده باشید.

 

http://www.pchelplosangeles.com/images/home/virtualdesigner.jpg


 

 

 

 

-------------------   
گزارش تخلف
بعدی