Golestan

E-mail


e-mail ایمیل چیست؟

E-mailمخفف Electronic Mail (نامه الکترونیکی) است که یک سیستم پست ,الکترونیکی می باشد. که از طریق اینترنت روزانه پیام های زیادی بین کاربران آن مبادله میشود.که در فارسی به آن پست الکترونیکی ایمیل یا رایانامه هم می گویند ،که در اصل همان نامه الکترونیکی است که با رایانه فرستاده میشود.

E-mail بهترین ابزار ارتباطی در سراسر دنیاست. چرا که علیرغم سرعت بالا،قیمت ارزان ,آفلاین(Offline)است، یعنی برخلاف تلفن وفکس، نیازی نیست که گیرنده در هنگام دریافت پیام در مقصد حضور داشته باشد.
امروزه e-mail یکی از مهمترین کاربردهای اینترنت است . تقریبا اغلب کاربران اینترنت, همه روزه از ایمیل استفاده می کنند . بعضی کاربران ممکن است هفته ای یک یا دو پیام ارسال کنند و دیگران بیشتر و بعضی هزاران پیام ارسال و دریافت کنند .

برای دریافت نامه الکترونیکی شما نیاز به یک صندوق پستی دریافت نامه الکترونیکی دارید پس به فضای اینترنتی نیاز دارید بعضی از سایتها این فضا را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند و شما به راحتی می توانید با ثبت نام در این سایتها این فضا را دریافت و صاحب صندوق پستی الکترونیکی شوید در فضای مجازی مثل فضای واقعی که شما برای دریافت نامه نیاز به آدرس دارید دقیقا به طور مشابه نیاز به آدرس دارید حال این آدرس را از کجا باید دریافت کرد ؟
شما نیاز نیست دنبال آدرس بگردید همان سرویس دهندگان در زمان ثبت نام از شما می خواهند که یک آدرس برای خود معیین کنید که آدرس ایمیل (همان صندوق پستی شما)از دو بخش تشکیل شده است که توسط علامت @ ( ادساین ) از هم جدا می شوند به شکل زیر است :
بخش اول نام کاربری(Username) وبخش دوم نام سایت ویا دامنه ایی است که ایمیل را از آن دریافت می کنید .
که تنها بخش اول که شامل نام کاربری است را شما باید معیین کنید و بقیه آن ثابت است نشانی پست الکترونیک به این صورت نوشته می شود
Username@domain.com
حروف کوچک وبزرگ در ادرس ایمیل بی تاثیر بوده اما معمولا ً همه حروف را بصورت کوچک می نویسند در ضمن بین هیچ کدام از حروف وبخش های آدرس ایمیل فاصله ایی وجود ندارد ولی می توان از خط تیره وآندرلاین استفاده کرد.

حال که کامل با ایمیل آشنا شدید به قسمت اصلی می رسیم
امروزه هر یک از ما می تواننیم یک و یا چندین ایمیل داشته باشیم .چگونه؟
به سادگی خوردن یک لیوان آب شاید باورتان نشود پس با ما همراه باشید
ایمیل را می توان به دو طریق ایجاد و استفاده نمود:
۱-از طریق سایتهایی که ایمیل رایگان می دهند مانند yahoo وgoogle که مدیریت این ایمیل نیز از طریق خود سایت یاهو وگوگل امکان پذیر است
۲- ایجاد ایمیل های اختصاصی از سایت های اختصاصی مثلا سایت خودتان, که ما به این قسمت وارد نمی شویم و روی راه اول تمرکز میکنیم.
حال نوبت ایجاد ایمیل است در ایران بیشتر کاربران اینترنت از سرویس ایمیل سایت یاهو استفاده می کنند و افرادی هم از سرویس ایمیل سایت گوگل ولی من خودم به شخصه ایمیل سایت یاهو را ترجیح می دهم.
شما ابتدا لازم است وارد سایت

www.yahoo.com شوید
سپس بر رویsing up که در نوار بالایی سایت است کلیک کنید

حال یک صفحه مانند شکل زیر مشاهده می کنید از بالا فرم را شروع به پر کردن کنید

Name =نام و نام خانوادگی
Gender =جنسیت
Birthday=تاریخ تولد به میلادی
Country =کشور
حال به پر کردن زیر شاخه های قسمت زیر می رسیم
Select an ID and password=انتخاب id و کلمه عبور (از این به بعد هر کی از شما پرسید id تون چیه این آدرس بدبد.)
Yahoo! ID and Email=اینجا باید اسم دلخواهتان را برای ایمیلتان انتخاب کنید سپس بر روی check کلیک کنید تا مطمئن شوید قبلا ساخته نشده باشد.
قسمت بعدی را تغییر ندهید yahoo.com
Password =رمز عبور
Re-type Password =تکرار رمز عبور
In case you forget your ID or password…=برای مواردی که شما رمز عبورتان را فراموش کرده اید باید موارد زی را پر کنید.
Secret Question ۱ =سوال امنیتی اول
Your Answer =پاسخ شما
Secret Question ۲ =سوال امنیتی دوم
Your Answer =پاسخ شما
Type the code shown=کد های نمایش داده شده را در کادر وارد کنید
بعد روی create my account کلیک کنید.
حال شما دیگر یک ایمیل دارید و می توانید آدرس آن را به دوستان خود بدهید واگر هم بخواهید می توانید با یاهو مسنجر با دوستان خود چت کنید.
واز این به بعد برای چک کردن ایمیل های خود کافی است دوباره وارد سایت

www.yahoo.com شوید و بر روی sign in کلیک کنید.سپس id خودتان را به همراه رمز عبور وارد کنید و بر روی sign in کلیک کنید.

ناگفته نماند تعداد زیادی از کاربران ایرانی در هنگامی استفاده از آدرس ایمیل خود نا آگاهانه آن را با www. استفاده میکنند پس دقت کنید ایمیل www ندارد صورت غلط استفاده (www.username@yahoo.com)
پس ایمیل، یک نشانی پستی است که از طریق آن نشانی می توان با هر شخص , ارگان و سازمانی که انها هم پست الکترونیکی دارند به صورت الکترونیکی و از طریق شبکه جهانی اینترنت ارتباط پیدا کرد.
 
 
 
علامت @ از كجا آمده است؟




اگر تا كنون به ساختارآدرسهای پست الكترونیكی توجه كرده باشید ، حتماً می دانید كه درهمه آنها علامتی به شكل یكa به همراه دایره ای دورآن وجود دارد. این علامت به طورمعمول ات ساین At sign نامیده می شود. اما واقعیت تعجب آور این است كه هیچ اسم و رسمی بین المللی برای آن وجود ندارد و در زبانهای مختلف اسمهای بسیار عجیب و غریبی به این علامت داده اند. بعضی از آنهاعبارتند از:
هلندی: دومیمون
دانماركی: خرطوم فیل
فنلاندی: دم گربه
آلمانی: میمون معلق
یونانی: اردك كوچك
مجاری: كرم
كره ای : حلزون
نروژی : دم خوك
روسی: سگ كوچك
مسلماً شما هم با خواندن این اسم ها كلی خندیده اید . اما این اسامی به خاطر شباهت فیزیكی شان با شكل @ انتخاب شده اند ، با كمی دقت متوجه خواهید شد كه خیلی هم اسم های بی ربطی نیستند.
تا پیش ازابداع پست الكترونیكی علامت @ را تاجرین برای مشخص كردن قیمت واحد كالاها به كارمی بردند. اما این علامت با پیدایش پست الكترونیكی معروفیت جهانی پیدا كرد. به دلیل استفاده مهم آن، حتی كشورهایی كه تا قبل ازآن این علامت را ندیده بودند ، هم مجبور شدند آن را به صفحه كلید رایانه هایشان اضافه كنند.
اگرچه منشأ واقعی پیدایش این علامت ناشناخته است، اما حدس هایی در این مورد وجود دارد مبنی بر این كه راهبان قرون وسطی آن را ابداع كرده اند. چون درآن زمان كار طاقت فرسا و خسته كننده حروفچینی كتابهای چاپی توسط این راهبان انجام می شد و آنها همیشه به دنبال راههایی برای كوتاه كردن نوشته ها بودند. ممكن است به نظر برسد كهat خود به خود كوتاه است. اما در زبان لاتین و انگلیسی به وفور دیده می شود . بنابراین راهبان تصمیم گرفتندt را به صورت دایره ای دورa بچرخانند و درنهایت علامت @ را به جای لغتat درست كردند . تاجرهایی كه این علامت را در كتابها دیده بودند نیز تصمیم گرفتند آن را در كارهای خود استفاده كنند. همانطور كه خواندید با پیدایش پست الكترونیك همه چیز دگرگون شد و استفاده از @ در جهان متداول گردید.  
 
 
 
معرفي سرويس هاي مختلف پست الكترونيك

 در اينترنت وب سايت هاي مختلفي خدمات پست الكترونيك (يا همان ايميل) را ارائه مي نمايند. ولي در ايران هموطنان ما علاقه خاصي به استفاده از سرويس هاي مختلف و پست الكترونيك يا ايميل ياهو دارند. كه البته يك سرويس تمام عيار و بي عيب نيست. بلكه معايبي هم دارد مثلاٌ كند است و گاه پيش مي آيد كه پيغام شما با تاخير به مقصد مي رسد. در ضمن ايميل ياهو از نظر امنيتي هم در سطح پاييني است علت آن هم ساده است چون اين سرويس كاربران زيادي دارد طبيعي است كه خرابكاران اينترنتي بيشتر روي آن سرمايه گذاري مي كنند و نرم افزار هاي فراواني براي هك كردن ايميل ياهو يافت مي شود. حال اگر شما فردي هستيد كه از ايميل خود استفاده زيادي مي كنيد و براي شما مهم است كه اطلاعات ايميل شما به دست افراد نا محرم نيفتد بهتر است سرويس هاي ديگر را امتحان كنيد، كه كمتر شناخته شده است. در همين راستا تعدادي از سرويس هاي معتبر پست الكترونيك را به شما معرفي مي نماييم.

1- GMail سرويس جي ميل را همه مي شناسيم كه متعلق به گوگل است و فضاي زيادي هم در اختيار كاربران قرار مي دهد ولي به همان اندازه ياهو از نظر امنيتي در خطر است.

2- Inbox.com اين سرويس هم يكي از بزرگترين خدمات دهندگان پست الكترونيك مي باشد ولي از نظر امنيتي در وضعيت بهتري قرار دارد و در زمان نگارش اين مقاله 5 گيگا بايت فضا در اختيار كاربر قرار مي دهد و بايد گفت فضاي قابل توجهي است.

3- Yahoo Mail در مورد سرويس ياهو هم كه بهتر از من مي دانيد يكي از نقاط قوت بزرگ آن را مي توان در آنتي ويروس هاي قدرتمند آن دانست كه فايل هاي دريافتي شما را از نظر وجود ويروس چك مي كند.

4- AIM Mail يك سرويس رايگان ايميل كه 2 گيگا بايت فضاي در اختيار شما قرار مي دهد و داراي سيستم چك ويروس و ضد اسپم است.

5- Goowy 

MSN Hotmail-6 اين سرويس هم خدمات قابل توجهي از جمله 2 گيگا بايت فضا و امضاي الكترونيكي و سازگاري با HTML را ارائه مي دهد

7- BigString همه مزاياي يك سرويس ايميل و بيشتر از آن را در اختيار دارد.

8- My Way يك سرويس پست الكترونيك قوي كه 125 مگابايت فضا در اختيار شما قرار مي دهد سرعت خوبي دارد و يك پورتال (مانند ياهو) هم هست. قبلا در باره اين سرويس و نحوه ساخت ايميل در ياد بگير دات كام مقاله اي ارائه شده است.

9- Care2 يكي از بزرگترين ارائه دهندگان خدمات پست الكترنيك در تمام دنيا كه سرويسي متفاوت است.

10- HotPop يك سرويس ايميل كه به صورت رايگان خدمات پست الكترونيك POP3 را ارائه مي دهد و شما با نرم افزار هايي مانند Outlook يا Thunderbird مي توانيد ايميل خود را چك كنيد
 
 
 
روش ارسال نامه

 بعد از رفتن به Mail Box خود گزینه Compose را از Frame سمت چپ صفحه انتخاب می كنیم
در قسمت To ، آدرس كامل E- mail شخص گیرنده نوشته می شود :
موضوع نامه را در قسمت Subject تایپ می کنیم .
گزینه های CC و BCC برای ارسال رونوشتی از نامه ، برای شخص یا اشخاص دیگر است .
CC : مخفف Carbon Copy است . رونوشتی از نامه برای كسانی كه آدرس آنها در اینجا تایپ شده است ارسال می کند . در این حالت اولین شخص دریافت کننده نامه متوجه می گردد که این ایمیل برای چه اشخاص دیگری نیز ارسال شده است .

BCC
رونوشتی از نامه برای كسانی كه آدرس آنها در اینجا تایپ می شود ارسال می کند .
به طوری كه شخص اول نمی فهمد كه این نامه برای چه اشخاص دیگری ارسال شده است .
Save a copy of outgoing Message : یك كپی از نامه در Mail Box ذخیره می كند .
در قسمت Body نامه متن خود را تایپ می كنیم .
بعد از ارسال پیغامی ظاهر می شود :
(آدرس گیرنده ی نامه ) Your Mail (Subject) has been send to
 
Forward
در صورتیکه تمایل به ارسال یکی از ایمیل های دریافتی برای شخص یا اشخاص دیگری داشته باشیم ،
از گزینه ی Forward استفاده می کنیم .
برای Forward كردن به روش زیر عمل می كنیم :
- بازكردن نامه مورد نظر
- انتخاب گزینه Forward
در این صورت Compose به طور اتوماتیك فعال می شود و می توانیم آدرس شخص سوم را در قسمت To وارد كنیم .
كه البته قابل ویرایش است .
Subject نامه هایی كه عبارت FWD در ابتدای آنها است یك Email ،Forward شده است

Reply
در صورتی كه تمایل داشته باشیم به یك Email پاسخ دهیم ، یكی از راحت ترین راههای موجود Reply كردن ایمیل است ،
روش كار به صورت زیر است :
- انتخاب نامه و خواندن آن
- انتخاب گزینه Reply
در این صورت Compose به صورت اتوماتیك فعال شده و آدرس شخص فرستنده نامه قبلی
به عنوان آدرس شخص گیرنده جدید فرض خواهد شد . عبارت Re قبل از Subject نامه قرار می گیرد و متن نامه شخص قبل در قسمت Body دیده می شود و بنابراین امكان ارسال جواب نامه همراه با متن نامه قبلی شخص فرستنده وجود دارد .
٭ تذكر :
تا قبل از پرشدن 70 % از گنجایش Mail Box در Yahoo یك پیام هشدار ( Warning )ظاهر می شود .
 
 
طریقه حذف نامه ها

 جهت جلوگیری از پرشدن Mail Box باید Email های ناخواسته یا برخی از Email های قبلی كه خوانده شده
و نیازی به آنها نداریم را حذف كنیم .
روش اول حذف یك Email :
1- انتخاب Check Mail
2- مشاهده E mail مورد نظر
3- انتخاب گزینه Delete
روش دوم :
بعد از رفتن به صفحه ی Check mail ، Check Box موجود در کنار نامه ی مورد نظر را فعال کرده و سپس گزینه ی Delete را Click كنیم . با حذف یك Email این Email به محلی به نام Trash منتقل خواهد شد تا در صورت لزوم بازیافت شود .
طریقه ضمیمه كردن یك فایل ِAttachment
1- انتخاب گزینه add / delete attachment و باز شدن فرم انتخاب فایل
2- انتخاب گزینه Brows و پیدا كردن فایل مورد نظر
3- انتخاب گزینه Attach
4- انتخاب گزینه Done


پوشه ها (Folders)
شما می توانید نامه هایی با موضوعات مختلف را در پوشه های متعدد نگهداری نمایید .
برای ایجاد یک پوشه به سه روش می توان عمل کرد :
- روش اول
انتخاب گزینه ی Foldersاز فریم سمت چپ Mailbox . در این حالت صفحه ای برای دریافت نام Folder جدید باز می شود .
با درج نام و انتخاب کلید Add Folder ، Folder جدید به لیست Folder های موجود اضافه خواهد شد .
( در این صفحه لیست Folder های استاندارد صفحه ی Inbox نمایش داده شده است )
- روش دوم
انتخاب گزینه ی Add که در مقابل گزینه ی Folders قرار دارد . با انتخاب این گزینه پنجره ای باز می شود که نام Folder جدید را ریافت می کند . پس از فشردن کلید Ok ، Folder جدید
در لیست Folder های موجود اضافه خواهد شد .
- روش سوم
انتخاب منوی کشویی Move To Folder که در سمت راست صفحه ی Inbox تعبیه شده است
و سپس انتخاب گزینه ی new Folder از منوی جاری و کلیلک بر روی گزینه ی Ok .
برای انتقال ایمیل به Folder مورد نظر Check Box کنار ایمیل را فعال کرده ، از منوی کشویی سمت راست
نام Folder را انتخاب و با فشردن کلید Ok میل جاری را به پوشه ی مربوطه انتقال می دهیم .
چنانچه بخواهیم یك folder را نمایان یا پنهان كنیم از لیست Folder های موجود گزینه ی Hide یا Show , مقابل My Folders را کلیک می کنیم . در حالت عادی که Folder ها آشکار می باشند گزینه ی Hide فعال است .
با یک بار کلیک روی این گزینه بطور اتوماتیک تبدیل به Show خواهد شد .
این در حالی است که با این عمل Folder ها مخفی شده اند .
 
 
ایجاد دفترچه Address Book

 برای ساختن Address Book بعد از اینكه وارد Mail Box خود شدید روی منوی Addresses كلیك كنید ، سپس روی دكمه Add contact كلیك كنید صفحه جدیدی جهت وارد كردن اطلاعات مربوط به فرد مورد نظر باز میشود.
اطلاعات را وارد كنید حال با مراجعه به صفحه اول كتابچه آدرس خواهید دید كه آدرس شخص مورد نظر اضافه شده كه با كلیك روی نام آن میتوانید به اطلاعات وارد شده دسترسی پیدا كنید.
جهت تغییر هر یک از اطلاعات مربوط به اشخاص درج شده در دفترچه ی آدرس روی نام شخص مورد نظر کلیک کرده ،پنجره ای باز می شود که در آن امکان حذف و یا ویرایش اطلاعات وجود دارد .
اگر برای شخصی میلی ارسال کرده اید که آدرس پست
الکترونیکی او در دفترچه ی آدرس شما موجود نمی باشد ،پس از ارسال ایمیل و دریافت پیامی مبنی بر ارسال ایمیل برای نامبرده ، با درج علامت تیک در مقابل آدرس ایمیل از شما می خواهد که در صورت تمایل آدرس جدید را به دفترچه ی آدرس خود اضافه نمایید که با فشردن کلید Add To Address Book می توان این کار را انجام داد .
پوشه های ثابت :
پوشه های Trash , Draft, Sent, In box, Bulkmail غیر قابل تغییر و حذف كردن می باشند ولی پوشه هایی را كه خودتان درست می كنید میتوانید حذف كنید یا نام آنها را تغییر دهید .
برای تغییر نام یك پوشه در فریم دست چپ Check mail روی Folder كلیك نمائید.
سپس در صفحه ای كه ظاهر میشود لیستی از تمامی Folder های موجود اعم از آنچه که ما ساخته ایم و یا Folder های استاندارد Yahoo نمایش داده می شود . از لیست پوشه ها ، پوشه هایی را که توسط خود ماایجاد شده اند را می توانیم تغییر نام داده و یا حذف کنیم ، ولی پوشه های استاندارد تنها شامل امکان تغییر مشخصات و یا خالی کردن پوشه می باشند . اگر بخواهیم از نامه ای كه ارسال میشود یك نسخه بایگانی داشته باشیم
كافی است هنگام ارسال نام جلوی گزینه Save copy to sent folder تیك بزنیم.
 
 

Save Draft محلی برای ذخیره موقت نامه ها

 همیشه قبل از اتمام تایپ نامه آن را در پوشه Draft ذخیره كنید تا در صورت قطع ارتباط یك نسخه از مطالب داشته باشید.
نکته :
Spam 
باید توجه داشت که ارسال ایمیل به تعداد زیاد و به منظور بازاریابی بدون اینکه طرف شخصا خود اقدام
به دریافت ایمیل کرده باشد جرم محسوب میشود و یکی از التزامات ارسال ایمیل به قصد بازاریابی دادن اجازه به مشترک جهت حذف آدرس ایمیلش از لیست میباشد.در مجموع اینکه باید مواظب آدرس ایمیلتان باشید . .
معرفی چندین website در ارتباط با گرفتن email مجانی(free)
http://www.hotmail.com
http://www.email.com
http://www.google.com
http://www.yahoo.com
 
 
روش دریافت یک عکس و ارسال کارت پستال

 كافی است به قسمت Check mail رجوع كرده و پس از خواندن Email مورد نظر روی گزینه Attachment
كلیك كنید در این صورت یك كپی از فایل Attach شده را در محل دلخواه در كامپیوتر ما ذخیره میكند.
یا ممكن است عكس در انتهای نامه باشد . در این صورت روی عكس راست كلیك می كنیم وSave as Picture را انتخاب مینماییم.
به طور كلی به دریافت فایل از اینترنت به كامپیوتر شخصی Down load می گویند .
 
 

طریقه فرستادن Greeting Card از سایت YAHOO


 1- به روی صفحه اصلی Yahoo می رویم 2- از گزینه های آن Greeting را انتخاب می كنیم .
3- در این صفحه كه نمونه ای از كارت پستالها و نیز موضوعاتی كه می توان در ارتباط با آنها كارت پستال فرستاد ، وجود دارد .
4- انتخاب موضوع كارت پستال
5- نمونه ای از كارتها در این صفحه قرار دارد ممكن است همه موضوعات در این صفحه موجود نباشد.
6- انتخاب كارت پستال مورد نظر
7- پر كردن فرم مربوط به كارت پستال كه شامل گزینه هایی مثل آدرس گیرنده و پیامی كه در كارت پستال ذكر می شود و در بعضی سایتها حتی امکان انتخاب موزیك برای كارت پستال نیز وجود دارد.
8- در اینجا 2 گزینه داریم Preview كه كارت پستال را در حالی كه پیام ما در آن قرار دارد نشان می دهد و گزینه Send كه كارت پستال را ارسال می کند .
نکته :
برای ارسال کارت پستال می توانیم در صفحه ی Compose بر روی صورتک Greeting در سمت راست صفحه کلیک می کنیم تا صفحه ی اصلی Greeting های Yahoo نمایش داده شود

 
تغییر مشخصات

 برای این منظور ابتدا وارد صندوق پستی خود می شویم ، سپس از Frame سمت چپ ، منوی Mail گزینه Options و یا از منوی سمت راست گزینه ی Mail Options را انتخاب می کنیم . برای عوض كردن مشخصات Account , از صفحه ای كه ظاهر می شود گزینة Account Information را انتخاب می كنیم .
 
 

برای عوض كردن Password به روش زیر عمل می کنیم

 در صفحه ی Mail Options از منوی سمت چپ گزینه ی Account Information را انتخاب می کنیم ، چون این صفحه مربوط به مشخصات شخصی کاربر می باشد ، برای اطمینان مجددا از کاربر تقاضا می شود کلمه ی عبور خود را وارد نماید .
صفحه ای باز می شود که در آن نام ، Id و آدرس پست
الکترونیکی کاربر با رنگ قرمز نمایش داده شده اند که این بدان معناست که این گزینه ها قابل تغییر نمی باشند . برای تغییر کلمه ی رمز ، گزینه ی Change Password را انتخاب کرده ، صفحه ای باز می گردد که در آن از کاربر می خواهد کلمه ی عبور جاری خود را وارد نموده و سپس Password جدید را انتخاب و وارد نماید و برای اطمیان از صحت رمز یک بار دیگر هم وارد شود و سپس انتخاب گزینه ی : SAVE
Signature (امضای دیجیتال) در صورت دلخواه می توان یك امضای دیجیتالی درست كرد كه همیشه به طور اتوماتیك در پایان نامه هایمان ظاهر شود .
در صورت انتخاب گزینه Use Signature در پایین قسمت Body امضاء در انتهای نامه ضمیمه خواهد شد .
متن مورد نظر را وارد كرده و گزینه Save را انتخاب می كنیم در صورت انتخاب این گزینه امضا به طور پیش فرض در انتهای همه نامه ها قرار خواهد گرفت .
 

گزینه ی Color

در صورتیکه بخواهید رنگ Background صندوق پستی خود را به دلخواه تغییر دهید از این گزینه استفاده نمایید .
این گزینه در صفحه ی mail optionsدر منوی سمت چپ صفحه قرار دارد . در صورت انتخاب این گزینه صفحه ای باز می شود که می توان رنگ دلخواه را انتخاب نموده و سپس گزینه ی Save را انتخاب نمود .
در اینصورت صفحه ی Mail Box شما به رنگ دلخواهتان تغییر شکل خواهد داد .
Yahoo Briefcase
پس از وار شدن به سایت yahoo گزینه ی Briefcase را انتخاب می كنیم سپس با دادن
username و password صندوق خود ، گزینه ی Submit را كلیك می كنیم . پنجره ای ظاهر می شود
برای اضافه كردن فایلهای خود به briefcase گزینه ی add را انتخاب می كنیم
فایلهای خود را یكی یكی brows كرده و سپس گزینه ی upload را كلیك می كنیم
سپس برای share كردن فایلها با دوستان خود گزینه ی share file را انتخاب و در صفحه ای كه ظاهر می شود
در قسمت message متنی را برای ارسال تایپ كرده و در قسمت To آدرس كسانی كه می خواهید فایلها را با آنها به اشتراك بگذارید را وارد و با كاما آنها را ار هم جدا كنید .
بدین ترتیب نامه ای مبنی بر اینكه شما به دوستان خود اجازه دادید كه
از briefcase شما در yahoo استفاده كنند ، ارسال خواهد شد .
 
منوی General preferences در تنظیمات صندوق yahoo
بعد از وارد شدن به صندوق و انتخاب گزینه ی mail option از پنجره ای كه ظاهر می شود
گزینه ی General Preferences را انتخاب كنید.
در قسمت From name نامه های شما به این نام در جدول نامه های شخص گیرنده ظاهر می شود .
DESCENDING BY DATE
نامه ها بر چه اساسی باید مرتب شوند . به این صورت كه نامه های جدیدتر
در بالای صندوق ظاهر می شوند Inbox - folders
ASCENDING BY DATE
نامه های جدید در پایین صندوق ظاهر می شوند .
یكی از دو گزینه ی فوق را بر حسب نیاز انتخاب نمایید .
در این قسمت می توانید تعداد نامه هایی كه در هر صفحه می توانید ببینید را كنترل كنید .
تذكر :
در هر صفحه تمامی نامه های شما ظاهر نمی شود و ممكن است شما برای دسترسی به كلیه ی نامه های خود
صفحات قبلی و بعدی را دیدن كنید .
Message per page show
در كادر مربوطه می توانید از 10 تا 20 را انتخاب نمایید .
Compose messages as colors and graphics
صفحه ی Compose همراه با آیكونها و رنگها ظاهر می شود.
Compose messages as plain text
صفحه ی Compose بدون آیتم ها و شكل ها ظاهر شود و در صورت لازم آیكونها آورده شود .
Messages
تنظیماتی جهت Header نامه های وارد شده به صندوق
SHOW BRIEF HEADERS ON INCOMING MESSAGES RECOMMENDED
با انتخاب این گزینه فقط مشخصات كلی از نامه های دریافتی شامل آدرس فرستنده و Subject و ... ارسال می شود
 
SHOW ALL HEADERS ON INCOMING MESSAGES
با انتخاب این گزینه كلیه ی مشخصات e-mail های ارسالی در صندوق شامل موضوعات قبلی
بعلاوه ی IP ISP كه شخص از آن برای Dial up استفاده كرده ، به نمایش در می آید
Special folders

SAVE YOUR SENT MESSAGES IN THE SEND ITEMES FOLDERS
با انتخاب این گزینه در صفحه Compose بطور اتوماتیك نامه ها به فولدرSent ارسال خواهند شد .
لازم به ذكر است برای جلوگیری از این كار می توانید این گزینه را در صفحه Compose خاموش كنید .

REDIRECT INCOMING UNSOLICITED MAIL TO THE BULK MAIL
با انتخاب این گزینه نامه هایی كه از طرف شركتهای تجاری تشخیص داده شود
به طور اتوماتیك وارد گزینه ی Bulk می شوند .


Font size


با انتخاب یكی از گزینه های این منو اندازه ی فونت نامه های ارسالی و دریافتی را می توان تعیین كرد .
با انتخاب هر عددی برای این گزینه body maximum صفحه Compose به اندازه عدد (12) وارد شده در این كادر می شود .
با انتخاب عددی برای گزینه پایین حداكثر كادر نمایش صفحه نامه های ارسالی به اندازه عدد وارد شده است .
Screen width

 
 
 
Message Action

 WARM ME ABOUT DELETING ALL MESSAGES
با روشن كردن این گزینه اگر تمامی نامه ها را یكجا حذف كنیم پیام هشداری برای ما ارسال می شود .

WARM ME ABOUT SENDING EMPTY MESSAGES
با روشن كردن این گزینه اگر در قسمت email body چیزی تایپ نشود بعد از ارسال پیام هشدار داده می شود .

WARM ME ABOUT SENDING MESSAGES WITHOUT SUBJECT
با روشن كردن این گزینه اگر در هنگام ارسال نامه فراموش كردیم برای آن موضوع انتخاب كنیم
برای ما هشداری از طرف سایت داده می شود .

Auto complete when composing an email
Use address auto complete
با انتخاب این گزینه كه حالت پیش فرض نیز می باشد در هنگام ظاهر شدن كاراكترهای آدرس یك شخص ، بقیه ی آدرس ظاهر می گردد .

Do not use address auto complete
با انتخاب این گزینه آدرسها به طور اتوماتیك فعال نمی گردند .

Cc and bbc
Show as links that expand to fields
با انتخاب این گزینه منوهای Cc و Bcc بصورت Link در صفحه ظاهر می شوند تا در موقع لزوم از آنها استفاده شود .

Always show as fields
Moving / deleting messages
Go to the next message afterwards
با انتخاب این گزینه پس از حذف یك Message بطور خودكار پیام بعدی ظاهر خواهد شد.

Go back to the original folder afterwards
با انتخاب این گزینه پس از حذف پیام صفحه Inbox پیام ها ظاهر می شود.

Forwarding message --- forward as inline text
با انتخاب این گزینه در هنگام Forward كردن یك پیام متن اصلی در بدنه ی نامه باقی می ماند و خط به خط ظاهر می شود .

Replying Don’t include original message when replying
با انتخاب این گزینه در هنگام replay كردن یك پیام قسمتی از پیام اصلی بدون موضوع ارسال می شود .

Include full original message when replaying
در هنگام این گزینه تمامی متن پیام اصلی ظاهر می شود .
عوض كردن رنگ محیط صندوق
برای عوض كردن رنگ محیط صندوق بعد از وارد شدن به صندوق گزینه ی mail option را انتخاب می كنیم .
سپس از قسمت چپ صفحه گزینه ی Colors را انتخاب می كنیم .
سپس نام یكی از رنگها را انتخاب می كنیم . در قسمت راست می توانیم رنگی را كه انتخاب كردیم ببینیم و با زدن كلید Save رنگ انتخابی را به صندوق خود اعمال می كنیم .

Block address
با انتخاب این گزینه در منوی mail option صندوق خود می توانیم آدرسهایی كه نمی خواهیم
از طرف آنها email دریافت كنیم را وارد كرده و همه ی آنها را Block كنیم
 
استفاده از گزینه NOTEPAD
بعد از وارد شدن به صندوق وارد منوی Notepad شده و گزینه ی add note را انتخاب كنید .
در قسمت Body می توانید متون را از پیش آماده كنید ولی اگر خواستید در هنگامی كه وارد صندوق هستید وقت خود را به هدر ندهید و از متونی كه قبلا آماده كردید استفاده كنید وارد گزینه View note شده ,و متنی كه قبلا وارد شده را Copy و سپس در هر صفحه Compose خود Paste كنید .

Advanced web search
برای اینكه Search خود را بصورت ویژه انجام دهید می توانید از منوی Advanced Search كه
در بعضی از موتورهای جستجوگر مثل Yahoo یا Google وجود دارد استفاده كنید .
منوی View در Internet Explorer
چنانچه نامه های رسیده به شما
فارسی باشد یا سایتی بصورت فارسی باشد ممكن است قابل خواندن نباشد .
از روش فوق می توانید Encoding صفحه را از حالت Western European به ( Arabic windows ) یا ( Unicode (UTF8 تغییر دهید .
در OUTLOOK EXPRESS نیز در منوی VIEW می توانید ENCODING ای میل هارا تغییر دهید.
جستجوی نامه ای در بین نامه های رسیده :
بعد از وارد شدن به صندوق پستی گزینه ی Search mail را كلیك كرده تا صفحه زیر ظاهر شود :
در قسمت FIND MESSAGES THAT CONTAIN
قسمتی از عبارتی كه مربوط به یك نامه می باشد را وارد كنید .
CASE --- SENSITIVE SEARCH
با انتخاب یا روشن كردن این گزینه جستجو نسبت به حروف بزرگ و كوچك حساس می گردد .
SEARCH ALL TEXT IN THE MESSAGE
جستجو بر اساس تمامی عباراتی كه در این فیلد وارد كردید انجام خواهد گرفت .
LOOK IN ALL FOLDERS
با انتخاب این گزینه برای جستجوی نامه تمامی فولدرهای موجود در صندوق مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
FOLDERS
با انتخاب یكی از گزینه های منوی با ز شونده ی فوق یك فولدر خاص مورد جستجو قرار خواهد گرفت .
ایجاد Profile در Yahoo
بعد از وارد شدن به صندوق پستی گزینه mail option را انتخاب كنید . سپس از سمت چپ صفحه
گزینه ی Account Information را انتخاب كرده در اینجا صفحه ای ظاهر می شود كه مجددا برای ورود
به تنظیمات از شما Password خواسته می شود و با دادن كلمه ی رمز به كار خود ادامه دهید
بعد از وارد شدن به صفحه Review my account information بر روی پیوند Edit/create profiles كلیك كرده
و علاوه بر Profile اصلی خود Profile جدیدی برای خود ایجاد كنید .
بعد از تكمیل كار خود بر روی گزینه ی finished editing كلیك كنید .
برای ویرایش Profile خود بر روی Edit كه در مقابل ID خود مشاهده می كنید كلیك كنید .
سپس از پنجره ای كه ظاهر می شود كلیه منوها را ویرایش كنید .
تذكر :
می توانید برای Profile خود عكس یا music انتخاب كنید به شرط آنكه قبلا آنها را در جایی Upload كرده باشید .
 
فرم Profile
مواردی كه در فرم Profile وجود دارند به قرار زیر هستند :
Real name
نام واقعی
Nickname
نام مستعار
Location
مكان یا موقعیت
Age
سن
Gender
جنسیت
Material status
در اینجا مشخص می كنید كه مجرد هستید یا متاهل
Occupation
موقعیت شغل
E-mail address use Display email address
آدرس E-mail
Display email address on this profile
با انتخاب این گزینه email شما نیز وارد مشخصات Account شما می گردد .
Do not display my email address on this profile
با انتخاب این گزینه آدرس email در Profile شما وارد نمی گردد .
Hobbies
در این قسمت علائق شخصی و عاداتی كه در زندگی خود دارید وارد می كنید .
Latest news
در این قسمت آخرین خبری كه برای شما اهمیت دارد درج می گردد .
با كلیك كردن بر روی كلید Create new public profile امكان اضافه كردن Profile جدید را خواهید داشت .
Name your profile
در این قسمت نامی برای Profile جدید خود انتخاب كرده مابقی مانند قبل می باشد .
تذكر : برای قرار دادن تصویری بر روی Profile خود بر روی Edit picture كلیك كنید .
از گزینه ی Brows تصویر مورد نظر را انتخاب كرده و گزینه ی Upload را كلیك كنید . در پایان با استفاده از آدرس
http://profiles.yahoo.com/yahooid
می توانید profile خودتان را ببینید .
 
محافظت در برابر دریافت نامه های ناخواسته
بعد از وارد شدن به mail option گزینه ی spam protection را انتخاب كنید .
با انتخاب این ابزار در صندوق خود می توانید صندوق خود را نسبت به دریافت نامه های ناخواسته محافظت كنید .
Immediately delete this message upon receipt
با انتخاب این گزینه نامه های ناخواسته بدون خوانده شدن حذف می شوند .
,Save these messages in the bulk folder for …
با انتخاب این گزینه email های Spam تا مدتی كه شما در منو تعیین می كنید باقی می ماند .
Mark spam + not spam
• Add the sender s email address to my block address list
در هنگام Spam كردن یك mail علاوه بر حذف آن آدرس email شخص فرستنده در قسمت
Block address قرار خواهد گرفت .
• move the message to my inbox
با انتخاب این گزینه هنگامی كه یك پیام را برای فولدر Bulk نشانه گذاری می كنید آن را به فولدر Inbox انتقال می دهد
 
 

Vacation response وقتی به سفر می روید

 بعد از وارد شدن به صندوق پستی و انتخاب گزینه mail account می توانید تنظیماتی را مبنی بر ارسال نامه هایی در زمانهایی كه مسافرت هستید برای دوستان خود داشته باشید .
Duration
Start date
End date
از گزینه های بالا می توانید مدت زمانی كه در مسافرت بسر می برید از آغاز تا پایان فیلدهای مربوطه وارد كنید .
قسمت Generic response
در اینجا می تواند 10 خط Text وارد كنید این پیام به طور اتوماتیك برای كسانی كه طی تاریخی که بالا انتخاب كردید برای شما email ارسال می كنند فرستاده می شود .
• Send a sample copy of this message to my inbox
با انتخاب این گزینه یك نمونه از نامه بطور مثال وارد Inbox صندوق ما می گردد .
Special response
در اینجا نیز می توانید 10 خط پیام وارد كنید ولی این پیام فقط برای 2 شخصی كه آدرس آنها را در كادرمربوطه ارسال كرده اید ، ارسال می شود .
• Send a sample copy of this message to my inbox
با انتخاب این گزینه Turn auto – Response on گزینه ارسال پیام در موارد انتخاب شده فعا ل می گردد
 
 
 
-------------------
امروز قصد داریم روشی را برای دوستان بیان کنیم که بتوانند موقعیت مکانی ارسال کننده ایمیل را از طریق IP پیدا کنند .
برای انجام این کار ابتدا باید IP ارسال کننده ایمیل را بدست بیاورید که نحوه بدست آوردن IP در میل یاهو , GMail را به طور جداگانه توضیح می دهیم :
بدست آوردن IP ارسال کننده ایمیل در یاهو (Mail Beta ) : بعد از ورود به حساب خود در یاهو بروی یکی از نامه های ارسالی دوبار کلیک کنید تا نامه مورد نظر در پایین صفحه نمایش داده شود . بعد از باز شدن نامه ارسالی در بالای نامه ( مطابق تصویز زیر ) بروی عبارت Compact Header ( یا Standard Header ) کلیک کنید و از منوی حاصل بروی عبارت Full Header کلیک کنید .
بعد از کلیک بروی عبارت Full Header صفحه ای جدید مطابق تصویر زیر برای شما باز می شود . در این صفحه به دنبال عبارت Received: from بگردید . البته در این صفحه ممکن است عبارت Received: from جند بار تکرار شده باشد که ما آن Received: from را می خواهیم که در بالای آن آدرس ارسال کننده ایمیل درج شده است . بعد از پیدا کردن Received: from مورد نظر در مقابل این عبارت شما به راحتی می توانید IP ارسال کننده ایمیل را بدست بیاورید.
بدست آوردن IP ارسال کننده ایمیل در GMail : بعد از ورود به حساب خود در GMail بروی یکی از نامه های ارسالی دوبار کلیک کنید تا نامه مورد نظر باز شود . در بالای نامه دکمه ای با نام Reply وجود دارد . بروی آن کلیک کنید و از منوی حاصل عبارت Show Original را انتخاب کنید . اینک مشابه میل یاهو که بروی عبارت Full Header کلیک کردید در GMail نیز صفحه ای باز می شود که در این صفحه نیز باید به دنبال عبارت Received: from بگردید که نکاتی که در مورد پیدا کردن Received: from صحیح در یاهو گفتم در GMail نیز صادق می باشد .
بدست آوردن محل ارسال کننده ایمیل از طریق IP : بعد از اینکه شما IP ارسال کننده ایمیل را بدست آوردید کافیست این شماره IP را در سایت های GeoBytes IP Locator و یا IP2Location قرار دهید تا از موقعیت مکانی ارسال کننده ایمیل مطلع شوید . البته این دو سایت هر کدام دارای ویژگی های خاص خود می باشد ولی سایت GeoBytes IP Locator اطلاعات دقیق تری از موقعیت IP به شما می دهد و همچنین تشخیص می دهد که ارسال کننده ایمیل از پروکسی ( proxy ) یا نرم افزار های مخفی کننده IP استفاده کرده است یا نه ، که این مورد در برخی مواقع می تواند بسیار مفید باشد که با دانستن این موضوع و اینکه ارسال کننده نامه از پروکسی ( proxy ) استفاده کرده است می توان به امنیت نامه های ارسالی شک کرد . همچنین با ورود به سایت GeoBytes IP Locator این سایت IP و موقعیت مکانی شما را به خودتان نشان می دهد .
 
 
----------------------------

Active Directory چیست؟ (همه چیز درباره Active Directory )

http://www.castellan.net/media/images/img_active_directory.jpg


Active Directory از جمله امکانات قدرتمند Windows 2000 Advanced server است .
Active Directory امکان مدیریت کاربران و کامپیوترها و گروها و بطور کلی تمامی عناصر موجود در یک شبکه را فراهم می کند ( البته نباید اینگونه تصور نمود که Active Directory تمامی مشکل یک مدیر شبکه را حل می نماید) با استفاده از قابلیتهای Active Directory می توان مشخص کرد کدام User با کدام Computer تحت کدام Domaine به چه کاری بپردازد یعنی میزان دسترسی آن به منابع موجود در شبکه چه مقدار باشد .و تا چه میزان در این کار اختیار داردو اجازه دسترسی دارد. مثلا"( امکان نوشتن یا جابجا نمودن و حتی امکان دسترسی به دیگر کاربران - دادن - و خود در چه سطحی از مدیریت نمودن شبکه قرار بگیرد.)با استفاده از قابلیت Active Directory در Windows 2000 Advanced Server مدیریت شبکه بسیار آسان است .

چند نکته مهم در استفاده ازActive Directory
1.
اولین عاملی که باید در Active Directory مد نظر داشت این است که فایل سیستم ما باید از نوع NTFS باشد تا امکان استفاده ازActive Directory را داشته باشیم.


2. صحت تنظیمات کارت شبکه و پروتکل کامپیوترمورد نظر نیز کنترل شود.

. IP Address 3. را دستی تنظیم و قبل از آن DNS SERVER را Confighor می نمائیم.


4. بهتر است که در شبکه Clinte های خود را از خانواده Windows NT (XP , 2000 Pro , NT Work Staition باشد ( در اینصورت به بهترین وجه می توان امنیت شبکه و کامپیوتر های آن را تامین نمود

http://www.smartsoft.co.in/Portals/0/active.gif 

Physical Connection or Physical Topology.اتصال فیزیکی

logical Connection اتصال منطقی

اتصال فیزیکی در یک شبکه چگونگی اتصال کامپیوترها و سخت افزارهای موجود در یک شبکه را از نظر فیزیکی مورد بحث قرار می دهد و اتصال منطقی نحوه رفتار کامپیوترهای موجود در شبکه را مورد بحث قرار می دهد. ساختار شبکه های کامپیوتری: شبکه های کامپیوتری از نظر ساختار به دو دسته تقسیم می شوند.

1)Broadcast Network

2)Point to Point Network

 

در اتصال Broadcast Network هر کامپیوتر توسط Nod کابل شبکه خود همواره باید یا بطور مستقیم به کامپیوتر دیگر متصل بوده و یا توسط یک رسانه Media همانندHub به کامپیوتر دیگر متصل شود. در این روش کامپیوتر پیغام دهنده packet اطلاعات خود را در کل رسانه رها می نماید با این توضیح که نام و آدرس کامپیوتر پیغام گیرنده را هم به همراه آن ارسال می کند. این packet به همه کامپیوترها رسیده و تنها توسط کامپیوتری دریافت و خوانده می شود که آدرس و نام کامپیوتری که همراه با packet ارسال شده است -با آن همخوانی داشته باشد.در این ساختار علاوه بر اینکه ترافیک شبکه زیاد بوده و باعث کم شدن سرعت کارکرد شبکه می شود امنیت آن نیز از سطح مطلوبی برخوردار نیست زیرا packet اطلاعات که ممکن است محرمانه هم باشد در سطح شبکه پخش شده و به همه کامپیوترها می رسد. این ساختار از پیچیدگی کمتری برخوردار بوده و هزینه تهیه سخت افزارهای لازم برای راه اندازی آن کم است.

در اتصال Point to Point Network دریافت و ارسال packet ها در شبکه توسط ابزاری هوشمند کنترل می شود بگونه ای که packet اطلاعاتی که برای یک کامپیوتر مشخـــص ارســــال می گردد تنها به سمت همان کامپیوتر ارسال شده و دیگر کامپیوترها امکان دسترسی به آن را ندارند از طرف دیگر بدلیل اینکه این بسته اطلاعاتی در کل شبکه منتشر نمی شود ترافیک شبکه بطور قابل ملاحظه ای پایین آمده و امنیت درسطح شبکه بالا می رود. اینگونه شبکه ها به دلیل داشتن ابزاری چون سوئیچ های هوشمند گران تر از نوع قبل می باشد.

 

--------------   
گزارش تخلف
بعدی